Pininyahang Manok

20.04.2020

Krémové kuře s ananasem - Filipíny

Ingredience:

  • 1 kg kuřete (rozporcováno na menší kousky)
  • 1 konzerva ananasu v nálevu
  • 1 mrkev
  • zelená paprika (v mém provedení nahrazeno červenou paprikou)
  • 2 brambory
  • cibule
  • 4 stroužky česneku
  • plechovka kokosového mléka
  • 2 čajové lžičky rybí omáčky
  • černý pepř

Postup: 

Nejprve na pánvi orestujeme cibuli a česnek. Poté přidáme kuře a také orestujeme. Až je kuře trochu hnědé, přidáme rybí omáčku a promícháme. Zhruba po třech minutách přilijeme šťávu z ananasu, promícháme, přikryjeme pokličkou a necháme 8-10 minut povařit. Poté přidáme na kousky nakrájenou mrkev a brambory. Jakmile je zelenina měkká, přidáme kousky ananasu, zelenou papriku, kokosové mléko a necháme 8-10 minut opět povařit. Opepříme a můžeme podávat.