Pininyahang Manok
20.04.2020
Krémové kuře s ananasem - Filipíny
Ingredience:
- 1 kg kuřete (rozporcováno na menší kousky)
- 1 konzerva ananasu v nálevu
- 1 mrkev
- zelená paprika (v mém provedení nahrazeno červenou paprikou)
- 2 brambory
- cibule
- 4 stroužky česneku
- plechovka kokosového mléka
- 2 čajové lžičky rybí omáčky
- černý pepř
Postup:
Nejprve na pánvi orestujeme cibuli a česnek. Poté přidáme kuře a také orestujeme. Až je kuře trochu hnědé, přidáme rybí omáčku a promícháme. Zhruba po třech minutách přilijeme šťávu z ananasu, promícháme, přikryjeme pokličkou a necháme 8-10 minut povařit. Poté přidáme na kousky nakrájenou mrkev a brambory. Jakmile je zelenina měkká, přidáme kousky ananasu, zelenou papriku, kokosové mléko a necháme 8-10 minut opět povařit. Opepříme a můžeme podávat.